Atila TURAN

1989 yılında Kadıköy Vatan Hastanesinin restorasyon çalışmalarına başladım. 1991 Ocak ayında fiilen çalışmaya açılan hastanenin başarı grafiğini daima tırmandıran bir ekip içinde oldum. Bu hastanedeki müdürlük görevimi 1998 yılına kadar sürdürdüm. Vatan Hastaneler Grubu içinde bulunan 62 sağlık kuruluşunun çoğunda katkılarım olmuştur.

Bilgi birikimimi ilk defa Grup adına tamamen yenileştirdiğim Karabük Vatan Hastanesi’nde ortaya koydum. Daha sonra İstanbul İkitelli Mevkiinde açılan Tem Hospital adlı hastanenin projesini çizdim. Bu hastane 1999 yılında hizmete girmiştir.

Bundan sonra Avcılar Mevkiinde tam teşekküllü bir poliklinik projesini çizerek teslim ettim. Her iki proje de değişiklik yapılmadan aynen uygulanmıştır.

1998 yılında Kadıköy Belediyesi Sağlık ve Dayanışma Vakfı İktisadi İşletmeleri Genel Müdürü olarak Vakfa ait polikliniği yeniden düzenleyerek dolar bazında % 57 artış sağlanmıştır. Asıl hedefi olan Hastane projesine maddi destek bulunamadığından bu projeden vazgeçilmiştir.

1999 yılında yeniden döndüğüm Vatan Hastaneler Grubunda KEŞAN Vatan Hastanesini yeniden yapılandırmak için çalışmalara başladım. Beş ay süren yoğun çalışmalarım sonucu hastaneyi anahtar teslimi diye tabir edilen şekilde kadrolu personeli ve hekimleri ile teslim ettim.

Bir binanın restorasyonu ve poliklinik veya hastaneye dönüştürülmesi için gerekli olan teknik ve yasal bütün mevzuatı içeren ve konusunda ilk olan HASTANE KURUYORUM adlı kitabımı yayınladım.

Modern Hastane Yönetimi adlı Sağlık dergisinde makalelerim yayınlanmaktadır. Ayrıca Kocaeli gazetesinde Amerika’daki İkiz Kulelerin yıkılışı ile ilgili uzun bir köşe yazım oldukça beğeni almıştır.

1998 yılında Marmara Üniversitesi Sağlık Eğitim Fakültesi müfredat programına konan SAĞLIK KURUMLARI MİMARİSİ dersini anlattım. Aynı fakültede yürütülen SERTİFİKA programında da HASTANE YÖNETİMİ dersini birbuçuk yıl boyunca anlattım.

Son olarak Vatan Hastaneler Grubu adına gözlemci olarak görev aldığım UNIVERSAL HOSPİTAL BODRUM dan ve Vatan Hastaneleri İnşaat Koordinatörlüğü ve Müfettişliği görevimden kişisel nedenlerle ve kendi isteğimle ayrıldım.

09 Ocak 2001 tarihinden 22 Ekim 2001 tarihine kadar Özel Kocaeli Akademi Hastanesi Müdürü olarak görev yaptım. Her şeyi ile yeni bir kuruluş olan bu hastaneye sadece bürokrasi faaliyetleri konusunda katkıda bulundum.

Buradan ayrıldıktan sonra Vatan Hastaneler grubu adına Sağlık Bakanlığının hazırlamış olduğu Özel Hastaneler Yönetmeliği taslağına karşı fikir oluşturmak için Özel Hastaneler Derneğinin kurduğu komisyonda aktif rol aldım. Şu anda uygulanmakta olan yönetmeliğin %80 lik bölümü bizim hazırlığımızdır.

10 Ekim 2002 tarihinde Angio yerinin hazırlanması için gittiğim Karabük Vatan Hastanesinde Sayın Dr.Azmi Ofluoğlunun arzusu üzerine büyük çaplı restorasyona ve yeni binalar ilave etmeye başladım. Nükleer Tıp dışında bütün cihazların konduğu bu Hastane Batı Karadenizin sağlık merkezi haline gelmiştir. KVC dahil bütün ameliyatlar yapılmakta, SSK. dahil bütün resmi kurumlara hizmet vermektedir. 15 Şubat 2006 tarihinde kendi arzumla görevden ayrıldım.

26 Mart 2007 tarihinde İzmit Avrupa Göz Hastalıkları Merkezinde göreve başladım. İnşaatı bitmekte olan ve merkezin devamı olacak olan bu hastanenin ruhsat alması için çalışmalar yaptım. 19 Eylül 2007 tarihinde de ilk hastayı kabul eden bu hastanede İşletme Müdürü olarak çalıştım. Aralık 2007’de kendi isteğimle ayrıldım.